Gratis guide til veggoppheng og/eller uro med lam av ullgarn

Her på siden viser vi deg hvordan du lager et fint veggoppheng og/eller uro med søte lam. Du kan nemlig selv velge om du henge lammene på en rundpinne eller montere dem på en uro. Uroen er opplagt som en hyggelig hjemmelaget barselgave. Lammene er laget av papp og ullgarn, hvilket gir dem et søtt og ullfylt uttryk. 

Last ned PDF her

Du skal bruke:

Utover det trenger du:

 

 

1) Tegn omrisset av et lam. Print evt. ut dette bilde, klipp det til og bruk det som sjablong. Du kan også legge et pappstykke på skjermen med bildet og tegne etter. Lammet skal være ca. 7 x 8 cm.:

Finn en sjablong til lammet her.

2) Klipp ut lammet:

3) Bruk sjablongen til å tegne 6 lam i den fargemiksen du ønsker: 

4) Klipp ut de 6 lammene. Visk evt. ut resterende blyantstreker som du har klippet etter:

5) Ta det ene lammet og den garnfargen du synes passer dertil. Bind den ene av garnet rundt lammet: 

6) Vikle garnet rundt lammet inntil den er passe «ullen». Klipp over garnet ca. 50 cm fra lammet:

7) Fest snoren ved å binde en knute på ryggen av lammet. Sjekk om lammet henger rett når det blir hengt opp:

8) Sett en nål på garnenden og stikk nålen gjennom 1 filtkule i ønsket farge:

9) Vikle garnet rundt rundstokken og stikke nålen gjennom filtkulen igjen. Ta av nålen og vent med å klippe av resten av snoren: 

10) Lag 5 lam til på samme måte. Kombiner fargene på papp, garn og filtkuler som du ønsker!

11) Velg den av Snowdrop-garnfargene som du ønsker å bruke til selve opphenget. Vikle garnenden rundt den ene siden av rundstokken og bind den fast med dobbeltknute. Klipp en passende lengde av garnnøstet og bind den fast i den andre enden av rundstokken:

12) Heng prosjektet opp på veggen. Nå kan du begynne å justere snorene så filtkulene henger på en rett, vannrett linje og lammene henger som du ønsker:

13) Bind et par knuter under hver filtkule og skjul knutene så godt du kan med filtkulene. Klipp av endene, også dem ved endene på rundstokken:

14) Voilà! Prosjektet ditt er nå ferdig!

15) Du kan velge å henge de 6 lammene på uroen i stedet. Juster evt. lengden på snorene igjen, så den passer. Hvis prosjektet skal brukes som gave, kan du kjøpe et fint stoffstykke, og sy en gjenbrukbar gavepose til uroen:

God fornøyelse!

Version: v4.c752.s2.l3