Garn som ikke klør

Vil du i gang med å strikke genser eller lue, kan det være behov for garn som ikke gir kløende effekter på huden. Du har mange valgmuligheter når det skal velges garn til strikke- og hekleprosjektene dine. 

Nedenfor kan du lese mer om hvilke typer garn du må gå etter når du vil slippe hudirritasjon, eller når det skal velges materialer til barnestrikk. 

Verdt å vite om garn som klør

Kløe og hudirritasjon er en subjektiv og individuell opplevelse. Hva som kan oppleves som fysisk sjenerende for én person, kan være forskjellig hos en annen. Har du sart hud, eller vil du fremstille strikk som skal brukes av barn, kan det være verdt å gå etter garn av følgende materialer: 

  • Silke
  • Bomull
  • «Melkegarn» (fremstilt spesielt til barn)
  • Akryl

Disse materialene er generelt de som ikke skaper irritasjon og kløe. Det er en god idé å undersøke kvaliteten og overflaten på garn, før du kjøper det. Det er forskjell på fremstillingsprosessene hos de mange fabrikantene i verden som lager garn til hobbyformål. 

Når det kommer til å velge ullgarn til bruk for gensere eller luer, kan det være ekstra viktig å velge de utgavene av naturmaterialet som skaper minst kløe. 

I den forbindelse må du gå etter merino eller alpakka. 

Når skal jeg velge garn som ikke klør?

Det er en smakssak når det er bruk for mykt og hudvennlig garn. I de fleste tilfellene vil det være ønsket når du vil strikke klesplagg. Vil du ha garn som både skal være komfortabelt, lunt og hudvennlig, må du velge garn som ikke klør. Det finnes flere utgaver og typer ull på markedet. Kvaliteten på ulla, samt måten naturmaterialet er behandlet på, påvirker om det klør mot huden eller ei. 

Generelt skal du velge de mykeste og kløfrie garntypene når du strikker eller hekler produkter til barn. Huden deres er mer sart og barn er typisk mer følsomme. 

Version: v2.c406.s2.l3