Hva er amigurumi?

Hvis du hekler har du kanskje allerede vært borti amigurumioppskrifter, helt uten å vite det. Selve konseptet er japansk og bygger på den lett karikerte og barnslige stilen vi kjenner fra manga og anime. Det er små, heklede figurer som kjennetegnes av store øyne, klare farger og lette, myke former. 

Selve teknikken bygger på magisk ring, samt fellinger og økinger på samme måte som du kanskje kjenner det fra en ball. I hjemlandet er denne form for hekling ekstremt populær, mens det er et relativt nytt begrep og det derfor fortsatt er mange som ikke kjenner til det. Ønsker du å teste ut amigurumi, men ikke har erfaring med hekling, kan en ball med fargeskift være en god start. 

De små, stoppede figurene er ikke bare søte og morsomme for barn. I Japan mener man også at de har en sjel og kan betraktes som små følgesvenner som kan holde deg med selskap og trøste deg når du er lei eller trist. 

De fleste amigurumifigurene hekles i bomullsgarn som finnes i et vell av farger og gjør det mulig å skape personlige og fargerike figurer, samtidig som de kan vaskes i vaskemaskinen uten problemer, dersom du velger riktig fyll. 

Det er for tiden ingen aktive produkter i denne kategori.

Fant du ikke produktet du lette etter?

Marie

Marie er klar til å hjelpe deg :)

Fant du ikke det du søkte? Jeg kan garantert hjelpe deg ;-)

Kontakt oss på: +47 56 99 99 99 eller info@ritohobby.no.

Version: v1.c353.s2.l3