Idas Scrunchie Velur

velour scrunchie heklet

Du kan nå hekle dine egne scrunchies i et lekkert mykt velurgarn. De heklede scrunchiene kan brukes som pynt i håret, armbånd eller hva du føler for. Alt du trenger er en elastisk hårstrikk, lekkert velurgarn og en heklenål – slik at du selv kan lage flotte scrunchies.

Jeg har tidligere laget Idas scrunchie i bomullsgarn, men i forbindelse med kreative dager, fikk jeg muligheten til å prøve velurgarn - garnet er svært mykt og enkelt å jobbe med. Disse scrunchiene kan også brukes som tilbehør, dog er de noe større da garnet er tykkere. 

Maskene skyves godt sammen i denne oppskriften. På den måten får man de store bølgene på scrunchien. På grunn av garntykkelsen kan det derimot ikke være så mange masker på den, derfor lages det 3 stavmasker i hver maske (økning). 

Oppskriften er svært enkel, da det utelukkende brukes fastmasker og stavmasker. Det er ikke mange masker på den, grunnet garnets tykkelse. Derfor er det også et enkelt og raskt prosjekt. Det kan derimot være vanskelig å se maskene i garnet - men de er enkle å merke. Jo mer man jobber med garnet, jo enklere blir det å se maskene. Er du nybegynner vil du derfor enkelt kunne kaste deg inn i dette prosjektet. 

Materialer

Garnforbruk

1 nøste Infinity Hearts Petunia (du kan få 3 scrunchies ut av kun ett nøste).  

Øvrige materialer

Forkortelser

lm = luftmaske 

km = kjedemaske

økn = økning (2 masker i samme maske) 

stm = stavmaske

 

Hekleinformasjon: 

Idas scrunchie lages ved å lage fastmasker hele veien rundt om den elastiske hårstrikken. Jeg skyver dem godt sammen, jo flere masker man får på – jo mer kan elastikken gi etter.

Fremgangsmåte

2.jpg 3.jpg  

Jeg lager 50 fastmasker på denne størrelse elastisk hårstrikk. På bilde 2, er det laget 10 masker – og på bilde 3 kan du se hvor tett de skyves sammen.

Omgangen med fastmasker avsluttes med en kjedemaske.

4.jpg 

1.omgang. - 2 luftmasker, etterfulgt av 3 økninger i hver maske – avslutt omgangen med 1 kjedemaske, og fest endene.

2.jpg 3.jpg   

 Det er ikke enkelt å se maskene i det tykke garnet, men de kan merkes på en svært enkel måte. Etter litt tilvenning, ser man dem også enklere.

2.jpg 3.jpg  

2.jpg 

Bruk gjerne #ritokrea og #ritohobby når du deler bildene av det ferdige prosjektet på de sosiale medier, så vi kan se resultatet :-) 

Designet av: Thilde Errebo | Instagram @thildeerrebo | www.thildestråd.dk

 

Version: v5.c256.s2.l3