Gratis oppskrift på Kaffekop-maskemarkør av Cernit Modelleringsleire

 

Last ned PDF her

Hold enkelt styr på masker og maskeantall i strikke- og hekletøyet ditt med disse unike maskemarkørene. Maskemarkørene er formet som kaffekopper, der det sjarmerende designet gjør dem enkle å se i garnarbeidet. Kaffekoppen er laget av Cernit modelleringsleire som formes og etterfølgende stekes. I denne guiden viser vi deg hvordan du lager en kaffekopp-maskemarkør. 

Du kan også lese hvordan du lager sitronformede maskemarkører i vår gratis guide på sitron-maskemarkør av Cernit Modellereringsleire.

Får ikke du heller nok av modelleringsleire? I vår gratis oppskrift på skåler av cernit modelleringsleire, viser vi deg hvordan du lager finurlige fargerike skåler av materialet. 

Materialer:

Verktøy:

Modelleringsvoksforbruk:

Teknikkveiledning

LAG HULLET FØR FIGUREN BRENNES:

I videoen kan du se hvordan nålen skal stikkes gjennom og «vrikkes»:

FERDIGGJØR FIGUREN ETTER BRENNING:

I videoen kan du se hvordan perlestilken skal foldes rundt:

Fremgangsmåte

Cernit skal bare «varmes opp» ved at man trykker på den, så det skal gjøres med alle tre klumpene, hver for seg:

Når cerniten er myk og kan modelleres med, rulles den hvite og oransje klumpen forsiktig sammen. De skal blandes inntil det fremkommer en marmorert effekt. Det er viktig at du stopper før fargene er helt blandede:

Når den ønskede fargen er oppnådd, skal det tas av en liten klump. Den lille klumpen skal nemlig bli til hanken på koppen:

Den store klumpen formes til en liten tykk sylinder som er ca. 0,6 cm høy, mens den lille klumpen rulles til en hank som i lengde og tykkelse passer til koppen din (ca. 0,6 cm lang). Endene på pølsa skal formes spisse, hvilket skal hjelpe med å sette hanken godt fast på koppen. 

Samtidig formes den lille brune klumpen til en rund kule, som deretter forsiktig trykkes flat, mens den runde formen bibeholdes. Dette skal gi kaffen i koppen:

Nå skal du lage et hull i koppen som passer størrelsen på den brune kaffeklumpen. Her kan du med fordel bruke et verktøy som forsiktig dyttes ned i toppen, mens du presser kantene opp. 

Når hullet passer i størrelsen, kan du dytte den brune sirkelen nedi og trykke den litt fast:

Når kaffen har kommet i koppet, skal hanken festes. Først skal det lages to hull i sylinderen, der hvor du vil at hanken skal sitte. Bruk eventuelt nålen og sørg for at hullene passer med tykkelsen på hanken. Press hanken fast, mens du lager vrikkende bevegelser:

Når koppen er ferdig, skal det lages et hull tvers gjennom, fra toppen til bunnen. Stikk nålen forsiktig i og trykk den gjennom mens du vrir rundt. Når nålen er hele veien gjennom, skal den vrikkes forsiktig rundt for å sikre at hullet er stort nok. Hullet krymper ikke ved brenning:

BAKING:

Nå skal kaffekoppen stekes.

Det anbefales å lage noen for å optimere på energiforbruket. 

Steketid og -temperatur kan du lese på cernit-emballasjen.

 

AVSLUTNING:

Når kaffekoppen er stekt og avkjølt, skal den lages til en maskemarkør. 

Det gjøres ved å stikke perlestilken gjennom. Det skal klippes av et stykke, så den kun stikker ca. 1 cm opp over figuren:

Toppen foldes rundt til en løkke. Til slutt stikkes en metallmaskemarkør gjennom øyet i toppen og din yndlingmaskemarkør er ferdig:

 

Del gjerne det ferdige resultatet på sosiale medier med @krea_lea og @ritohobbyno samt hashtaggene #kaffekopmarkør #ritokrea

Designet av: @Krea_Lea på Instagram (Lea P. Hansen)

Version: v4.c764.s2.l3