Hvordan syr man strik sammen?

Har du funnet oppskrifter pÄ strikkeplagg hvor det er nÞdvendig Ä sy sammen 2 separate deler, vil du stÞte pÄ formuleringen og teknikken for sammensying, som er det vi vil gi den beste forklaringen pÄ i denne artikkelen.

NĂ„r du strikker klĂŠr med ulike deler (for eksempel gensere eller kjoler med ermer), vil det vĂŠre nĂždvendig Ă„ sy skulderdeler sammen med ulike strikkestykker).

Slik syr du strikk sammen

Det finnes ulike mÄter Ä sy strikk sammen pÄ. Det kan vÊre med usynlige sting, eller det kan vÊre med en synlig og markert sÞm. SÄ det er mange forskjellige metoder fra dette punktet, og alle har sine fordeler.

Med madrassting gjĂžr du fĂžlgende

I mange tilfeller vil du bli instruert til Ä sy strikk sammen ved hjelp av "madrassting" (ogsÄ kjent som "usynlig sammensying"). Dette er den enkleste og mest grunnleggende metoden for sammensying. Du vil alltid trenge en broderinÄl til dette formÄlet nÄr du syr strikk sammen. Denne typen nÄl er uten spiss, og den gjÞr det enkelt Ä sy gjennom maskene i kanten av strikketÞyet ditt.

  1. Start med Ä feste trÄden til sammensyingen pÄ den ene siden av strikketÞyet. NÄr du syr sammen, mÄ du bruke samme garn som ble brukt til strikkeplagget.
  2. Legg de to delene som skal sys sammen ved siden av hverandre. Pass pÄ at delene er riktig orientert, slik at kanten er klar for sammensying.
  3. FÞr trÄden over til den andre siden og stikk nÄlen inn under "lenken" i den ytterste masken. Disse "lenkene" finnes nederst i hver maske.
  4. Bytt nÄ tilbake til den fÞrste siden og gjenta prosessen. Pass pÄ at stingene fÞlger en rett linje og er jevnt fordelt for en pen finish.
  5. HUSK: Alle sting mÄ vÊre parallelle med hverandre hele veien ned gjennom de 2 delene av strikketÞyet du vil sy sammen.
  6. Periodisk, etter noen sting, stram forsiktig garnet for Ä trekke de to delene sammen. VÊr forsiktig sÄ du ikke strammer for mye, da det kan forvrengt stoffet.
  7. NÄr du nÄr enden, fest trÄden sikkert ved Ä lage en liten knute og skjul enden ved Ä fÞre den gjennom noen av de nÊrliggende maskene pÄ baksiden av arbeidet.

Det er ogsÄ verdt Ä merke seg at Ä Þve pÄ denne teknikken pÄ noen prÞvestykker kan vÊre til stor hjelp, spesielt hvis du er ny pÄ sammensying med madrassting. Husk at Þvelse gjÞr mester, og med tiden vil sÞmmene dine bli jevnere og usynlige.

Sammensying av rettstrikk

NĂ„r det kommer til Ă„ sy sammen rettstrikk, er teknikken litt annerledes enn ved glattstrikk, men prinsippet er veldig likt for Ă„ sy sammen vertikale sĂžmmer i rettstrikk. Her er en guide for Ă„ utfĂžre denne teknikken.

NÄr du skal sy sammen to deler av rettstrikk, begynner du med Ä plassere dem ved siden av hverandre pÄ en flat overflate. Det er viktig Ä sÞrge for at delene ligger helt flatt og ikke er vridd eller strukket. Vurder hvilken side av strikketÞyet - rettsiden eller vrangsiden - som gir best synlighet og fÞles mest komfortabel for deg Ä sy fra, siden sammensying av rettstrikk kan utfÞres fra begge sider.

Sammensyingen begynner ved kanten av strikketÞyet. Du mÄ lete etter den ytterste maskelenken pÄ hver andre rad, som er den lille lÞkken eller 'benet' nederst i hver maske. Med en passende nÄl, helst en broderinÄl, stikker du nÄlen inn i denne maskelÞkken pÄ den fÞrste delen, og deretter i det tilsvarende punktet pÄ den andre delen. Denne prosessen gjentas, der du veksler mellom Ä jobbe fra den ene siden av strikketÞyet til den andre.

Det er viktig Ä ikke stramme trÄden for mye under sammensyingen. For stram trÄd kan trekke i strikketÞyet og skape en uÞnsket sammentrekning av stoffet, noe som kan pÄvirke bÄde formen og utseendet pÄ strikkearbeidet ditt negativt.

For Ä oppnÄ den beste finishen, er det viktig Ä holde en jevn rytme og sikre jevnheten i stingene dine. Dette hjelper med Ä skape en pen og nesten usynlig sÞm, der hver maske behandles med samme mengde garn og spenning.

Til slutt, nÄr du nÄr enden av sÞmmen, mÄ du avslutte arbeidet pÄ en sikker mÄte ved Ä feste trÄden skikkelig. Dette gjÞres ved Ä lage en liten knute og deretter skjule trÄdenden ved Ä trekke den gjennom noen av de nÊrliggende maskene pÄ baksiden av arbeidet. Denne avslutningsteknikken sikrer at sammensyingen din forblir fast og holdbar.

Sammensying av glattstrikk

NÄr du syr sammen glattstrikk, er det viktig Ä ta hensyn til tykkelsen pÄ garnet for Ä oppnÄ en pen og passende sÞm. For eksempel, nÄr du jobber med tynt garn, syr du innenfor den ytterste hele masken, mens du med tykt garn, som illustrert i noen veiledninger, syr innenfor den ytterste halve masken for Ä oppnÄ den beste finishen.

Start med Ä plassere de strikkede delene ved siden av hverandre med rettsiden opp. Dette sikrer at du kan se nÞyaktig hvor du skal sy, og at resultatet blir sÄ pent som mulig. NÄr du syr, jobber du fra side til side pÄ en bestemt mÄte for Ä sikre en jevn sÞm.

For Ä utfÞre sÞmmen, stikker du nÄlen ned i en maske pÄ den ene strikken og trekker den opp igjen to pinner lenger frem pÄ samme del. Dette danner grunnlaget for sÞmmen din. Deretter flytter du nÄlen tilbake til den fÞrste pinnen pÄ den motsatte delen. Her stikker du nÄlen ned og trekker den opp igjen to pinner lenger frem, akkurat som du gjorde pÄ den fÞrste delen.

NÄr du kommer tilbake til den fÞrste delen, stikker du nÄlen ned i hullet der den siste stinget endte, og trekker den opp igjen to pinner lenger frem, og fortsetter denne rytmen. Ved Ä konsekvent sy fra side til side, og alltid starte det nye stinget i hullet der det forrige stinget sluttet, skaper du en jevn og rytmisk sÞm.

Denne teknikken er ideell for sammensying av glattstrikkede deler, siden den skaper en sterk, men diskret sÞm som ikke forstyrrer glattstrikkens karakteristiske utseende. Ved Ä fÞlge disse trinnene oppnÄr du en sÞm som er bÄde holdbar og estetisk tiltalende, noe som er essensielt for Ä bevare strikkeprosjektene dine.

Version: v2.c409.s2.l3