Hva er OEKO-TEX?

Hvis du gjerne vil sikre at dine tekstiler, garn og klær ikke inneholder skadelige kjemikalier, kan du med fordel se etter produkter som er OEKO-TEX-sertifiserte. Stiller du krav til produksjonsforhold og bærekraft, kan du også rette blikket mot OEKO-TEX. Det er et varemerke med en rekke forskjellige sertifiseringer, så du som forbruker alltid kan ha tiltro til produktet du kjøper. Skal du f.eks. hekle en bamse til en baby, er det garantert at babyen vil putte bamsen i munnen, og derfor er det en god idé å se etter garn uten skadelige kjemikalier. 

Vær oppmerksom på tekstiler og garn til dine hobbyprosjekter. 

Kjemikalier brukt i klesproduksjon kan fortsatt sitte i tekstiler og garn når du kjøper det. Disse kjemikaliene kan være allergifremkallende eller i verste fall kreftfremkallende. Kjemikaliene kan nemlig overføres fra tekstilet til kroppen ved kontakt med huden, ved innånding av gasser eller inntagelse som ved å sutte på klærne. Utover det kjenner man ikke langtidseffektene for små barn som er i kontakt med disse tekstilene og f.eks. sutter på klærne og sakene sine. 

Før produktet kan bli Standard 100 OEKO-TEX-sertifisert, må de overholde strengere krav enn det stilles i lovgivningen både i EU, men også innenfor Norge. Alle enkeltdeler, ned til den minste detalj, er testet for skadelige stoffer. I dag er det svært mange garnkvaliteter og tekstiler Standard 100 OEKO-TEX-sertifisert, så du kan alltid finne noe som passer til deg. 

Mye mer enn fokus på skadelige kjemikalier

OEKO-TEX har flere sertifiseringer enn Standard 100 under seg. Du kan derfor også finne produkter med sertifiseringer som forteller noe om hvorvidt produktet er sosialt bæredyktig, miljøvennlig eller produsert under sikre forhold. Vil du gjerne være sikker på at garnet eller tekstilene dine er produsert med tanke på miljøet, kan du kikke på STeP by OEKO-TEX. Med denne sertifiseringen får du et produkt skapt under ordentlige arbeidsforhold, med god og sikker håndtering av kjemikalier og mye mer. Det er flere sertifiseringer som fokuserer på bæredyktighet, sosialt ansvar m.m., så du kan alltid finne en sertifisering som sikrer deg som forbruker. 


Det er for tiden ingen aktive produkter i denne kategori.

Fant du ikke produktet du lette etter?

Jeppe

Jeppe er klar til å hjelpe deg :)

Kontakt oss på: +47 56 99 99 99 eller info@ritohobby.no.

Version: v3.c320.s2.l3