Gratis bildeguide til Acrylic Pouring

Acrylic Pouring

 

Last ned PDF her

Liker du å male og lage flotte bilder? Har du hørt om Acrylic pour, eller gjerne ønsker å prøve en ny måte å male på? Da får du her en guide til hvordan man lager ringmetoden innen acrylic pour, som gir noen svært flotte bilder. 

Størrelse

20x20 cm eller den lerretstørrelsen du velger.

Se alle størrelser her.

Materialer

Plus color maling – white

Plus color maling - lime green

Plus color maling - turquoise

Plus color maling - yellow sun

Allround medium limlakk

Vann – kokt og avkjølt vann

Artino Malerlerret Plade 20x20cm

Artino Skumgummipensel 40mm

Ispinne Natur

Latex engangshansker

Forkle

Plastglass

Snapsglass i glass

Acrylic Pouring

 

Fremgangsmåte

Du skal først koke vannet og la det avkjøles til det blir helt kaldt. 

Når vannet er avkjølt, skal du blande limlakken. Jeg blandet det i forholdene 1 del limlakk til 2 deler vann. Dette skal du ha over i en kopp og røre godt om med en ispinne til det er blandet godt sammen.  

Acrylic Pouring

Deretter skal du blande fargene dine. Jeg blander i forholdene 1 del farge og 1 del limlakkblanding. Ha det i en kopp og rør godt om med en ispinne til det er godt blandet. Det er forskjell på hvor tynt man ønsker å ha det, men jeg liker at det er så tynt at det ikke blir spor når man løfter ispinnen opp og malingen drypper ned i koppen. Hvis du vil ha det litt tynnere, kan du tilføye litt vann. Hvis du ønsker tykkere blanding kan du føye til litt maling. 

 

Acrylic Pouring

Du skal fortsette med å blande alle fargene du ønsker å bruke til bildet ditt. Jeg blander alltid litt ekstra av den hvite malingen enn av fargene, da den både brukes til selve lerretet og sammen med de andre fargene. 

Nå skal du klargjøre lerretet, noe man gjør ved å dekke det med hvitmaling som man sprer utover hele lerretet. Du trenger ikke å pensle det fint på, men hele lerretet må være dekket. Dette gjør man for at malingen lettere kan flyte på lerretet senere. 

Acrylic Pouring Acrylic Pouring

Nå skal du blande fargene sammen, slik som du vil bruke dem på bildet. Du heller farger oppi en ny kopp etter tur. De fargene du heller i bunnen er typisk dem som blir mest fremtredende på bildet ditt. Ha dette i tankene når du heller. Til min lerretstørrelse, 20x20, bruker jeg typisk en nesten helt full kopp. Det er bedre å blande litt for mye maling enn litt for lite, da det kan ødelegge hele bildets uttrykk om du må ha mer maling etterpå. .

Acrylic Pouring Acrylic Pouring

Nå skal du helle maling på lerretet. Start på midten av lerretet og hell malingen på i en tynn stråle, der du beveger hånden i små sirkler, slik at malingen danner små sirkler på lerretet. Fortsett til du har tømt glasset. Man er fristet til å stoppe når man har fylt ca. halvparten av lerretet, men det er ikke nok maling. Sørg derfor for å helle på rikelig med maling. 

Acrylic Pouring Acrylic Pouring

La malingen flyte litt av seg selv til å begynne med. Når den har rent litt, skal du begynne å tippe på lerretet, slik at malingen renner ut og dekker alle hjørner og kanter av lerretet. 

Acrylic Pouring Acrylic Pouring

Når malingen dekker hele lerretet og alle hjørnene, kan man stryke av den overskytende malingen i bunnen, ved å dra en finger under lerretet. Hvis du kan se at det er noen steder på kantene eller hjørnene som ikke har fått nok maling, kan du ta litt maling på fingeren og dyppe den forsiktig på, slik at det ikke synes lenger. 

Acrylic Pouring

Nå er bildet ferdig, og du skal la det tørke. Det tar et sted mellom 24 og 48 timer å tørke, da det er et tykt lag med maling på. 

Acrylic Pouring

Designet av: Kreatosse (Majken Andreasen)

 

Acrylic Pouring
Version: v2.c286.s2.l3