Frakt ! Bestill innen

Blokking med blokking-brett

Et blokking-brett er et praktisk redskap for å blokke heklede eller strikkede firkanter på en enkel måte. Avhengig av størrelsen på blokking-brettet vil det være flere huller til å blokke firkanter i forskjellige størrelser. Hullenes plassering gjør det også mulig for deg å blokke både trekanter, rektangler, stjerner og ruteformede firkanter.

Her får du en steg-for-steg-veiledning til hvordan du kan bruke blokking-brett til å blokke dine ferdige prosjekter.

Download PDF her

Materialer:

Veiledning til blokking med blokking-brett 

1.  Et blokking-brett er et praktisk redskap til å blokke heklede eller strikkede firkanter på en fin måte. På blokking-brettet er det, avhengig av størrelsen, flere hull til å blokke firkanter i forskjellige størrelser. Hullenes plassering gjør det også mulig for deg å blokke både trekanter, rektangler, stjerner og ruteformede firkanter.

På de neste bildene, vil vi vise hvordan en heklet firkant blokkes.

blocking board

2. Den heklede firkanten plasseres på midten av brettet. Deretter settes en av de medfølgende trepinnene i hullet i midten av brettet for å sentrere firkanten.

blokning med blokking board

3. Ta en liten trepinne, stikk den gjennom øverste venstre hjørne på den heklede firkanten og inn i nest øverste hull på venstre side av blokking-brettet. Du skal kunne se at det strekker litt i den heklede firkanten.

blokking med blokking board

4. Punkt 3 gjentas, men denne gangen på høyre side av den heklede firkanten. Igjen skal du kunne se at det strekker litt i det heklede stykket. Blokkeeffekten får vi når den heklede firkanten strekkes litt i alle hjørner. Garnet skal kunne gi litt etter i alle hjørner.

Gjenta samme prosedyre i de siste to hjørnene.

5. Når du har plassert alle de 4 trepinnene gjennom hjørnene på den heklede firkanten, kan du velge å sprøyte vann på den med en forstøver og la det lufttørke over natten, eller så kan du også dampe den med for eksempel dampfunksjonen på strykejernet. Med denne sistnevnte metoden, skal du også la det lufttørke over natten.

Fukten fra begge disse metodene gjør at maskene løsner på blokking-brettet, noe som bidrar til at den heklede firkanten blir rettet ut og får en flott firkantet struktur.

blokning med blokking board

6. Har du flere heklede firkanter, kan du enkelt plassere de over hverandre på blokking-brettet. Husk dog å dampe eller forstøve de enkeltvis, innen en ny plasseres over. 

Design og guide: Aslan Design (Nasli Aslan) 

Version: v2.c221.s2.l3